Yhteystiedot

Moottorikerho MK2001

Uusimmat kuvat

2009

Traktorien kiihdytyskilpailut

 VII traktorien kiihdytyskilpailut saatiin pitää leppoisassa kevätsäässä tutussa paikassa, Palosenjärven jäällä. Paikalle oli saapunut yleisöä kiitettävä määrä, arvion mukaan yli tuhat henkeä.

Sarjoina olivat takapotkut, nelivedot sekä uutuutena nastasarja. Kilpailijoita näihin sarjoihin osallistui kaikkiaan 44 traktoria.  Väliajalla oli näytöksenä pappamopokilpailu sekä persvetokisa traktoreilla jossa ratkaistiin rannan mestaruus. Halosen Junnu järven itärannalta oli haastanut kisaan Åsenbrygin Jarin länsirannalta. Itäranta voitti tällä kertaa. Miten lie ensi vuonna?

Itse kilpailu oli totisinta totta millaista leikkimielinen kisa voi parhaimmillan olla. Karsinnoista valittiin jatkoon neljä parasta sarjastaan, jotka finaalissa ratkaisivat mestaruudet. Sekunnin kymmenykset ratkaisivat tälläkin kertaa sijoitukset. Hevosvoimat eivät ole liukkaalla jäällä tärkein tekijä, vaan kuskin kaasujalka ja traktorin renkaat vaikuttaa olennaisesti sijoitukseen. Traktorin teho- paino suhde ratkaisi todennäköisesti nastasarjassa sijoitukset.

Yleisölle tarkoitettu ratsastus islannin hevosilla ei onnistunutkaan, kun hevoskärrin aisa oli katkennut heti alkumatkasta ja traktoreille tarkoitettu tehonmittaus meni myös mynkään lähes samasta syystä, kun dynometri oli joutunut kolariin pari päivää aikaisemmin. 

Pienistä vastoinkäymisistä huolimatta kiitämme yleisöä, kilpailijoita, talkooväkeä sekä muita yhteisöjä ja liikkeitä jotka tekivät tapahtumastamme onnistuneen! 

Moottorikerho MK2001 ry.

 

KISAN TULOKSET

 

p3080077.jpg